Bronzen medaille - Deze premie werd laatst gecontroleerd op 14/11/2018

Blankenberge - verwervingspremie

Beschrijving

Het stadsbestuur wenst met de verwervingspremie jonge gezinnen te blijven stimuleren om een eigen woning te verwerven, gelegen op het grondgebied van de stad.

Aanvraagvoorwaarden

De premie wordt uitgereikt voor zowel het verwerven van een bestaande of nieuwe woning, als voor het bouwen van een eigen woning.

Bekijk alle details over de voorwaarden in het subsidiereglement (zie website aanbieder) of neem hiervoor contact op met de dienst Stedenbouw, Ruimtelijke Ordening & Milieu (zie contactgegevens aanbieder).

Procedure

Aanvragen via het gemeentelijk aanvraagformulier (terug te vinden op de website of verkrijgbaar bij de dienst Stedenbouw, Ruimtelijke Ordening & Milieu).

De premie kan aangevraagd worden zodra de lenings- of aankoopakte verleden zijn of een gelijkwaardig contract getekend is, tot maximum 6 maanden na deze datum.

Premiebedrag

Woningen binnen het centrumgebied

- een startpremie van € 4 000,00 wordt uitbetaald na het verlijden van de lenings- of aankoopakte, of het ondertekenen van het gelijkwaardig contract, als eerste tegemoetkoming bij de verwerving;
- de vervolgpremie: gedurende 5 opeenvolgende jaren wordt 50% van de onroerende voorheffing voor de betreffende woning terugbetaald, met een maximum van € 800,00 per jaar.

Woningen op het grondgebied van Blankenberge buiten het centrumgebied

- een startpremie van € 2 000,00 wordt uitbetaald na het verlijden van de lenings- of aankoopakte, of het ondertekenen van het gelijkwaardig contract, als eerste tegemoetkoming bij de verwerving;
- de vervolgpremie: gedurende 5 opeenvolgende jaren wordt 50% van de onroerende voorheffing voor de betreffende woning terugbetaald, met een maximum van € 800,00 per jaar.

Contactinformatie

Dienst Stedenbouw, Ruimtelijke Ordening & Milieu (STROM)
Stadhuis
J.F. Kennedyplein 1
8370 Blankenberge
050 63 64 49
stedenbouw@blankenberge.be

Van toepassing in:

  • Blankenberge

Wie kan de premie aanvragen?

  • Particulieren

Welke relatie moet de premieaanvrager hebben tot de premiewoning?

  • eigenaar-bewoner (of toekomstig eigenaar-bewoner)

Wanneer is de premie relevant?

  • een woning/gebouw kopen
  • een woning/gebouw bouwen